14. 8. 2024

NOVO – Originalne Bachove esence RESCUE za čustvene izzive hišnih ljubljenčkov.

NOVO – Originalne Bachove esence RESCUE za čustvene izzive hišnih ljubljenčkov.

Pred skoraj stoletjem je zdravnik dr. Edward Bach iz Združenega kraljestva prišel do spoznanja, da so bolezni odraz porušene harmonije med dušo in telesom, simptomi pa le zunanji odraz te notranje disharmonije. Namesto da bi se osredotočil zgolj na odpravljanje simptomov, je dr. Bach iskal način za zdravljenje globljih vzrokov bolezni in tako našel rešitev v energijski moči cvetov divjih rastlin. Razvil je cvetni sistem, sestavljen iz 38 esenc, ki danes nosijo njegovo ime – Bachove esence.

Moč cvetnih esenc

Bachove cvetne esence so t.i. energetski pripravki, ki delujejo na čustveni ravni in nudijo nežno pomoč pri težjih čustvenih trenutkih ter izzivih vsakdanjega življenja. Ta moč ni omejena le na ljudi, ampak enako učinkuje tudi pri naših živalskih prijateljih. Ti namreč prav tako občutijo čustva kot so žalost, veselje, sreča in občutek zapuščenosti, zato so dovzetni za delovanje originalnih Bachovih esenc. Svoje čustvene stiske lahko izražajo preko sprememb v obnašanju, npr. s spremembami spanja, prehranjevanja, igranja, z iskanjem pozornosti, skrivanjem ali pa s preživljanjem časa v osami. Tako kot mi, si tudi naši živalski družinski člani želijo in zaslužijo pomoč v stiski.

Mešanica Bach RESCUE za hišne ljubljenčke

Za trenutke, ko se zdi življenje prevelik izziv, je dr. Bach razvil posebno "rešilno" cvetno mešanico, imenovano RESCUE. Ta unikatna mešanica esenc je sedaj na voljo tudi posebej za hišne ljubljenčke, v obliki kapljic RESCUE PETS. Kapljice so tu, da rešijo naše živalice pred stisko v najbolj stresnih in čustveno zahtevnih situacijah: ob nevihtah, hrupu, petardah, ognjemetih, obisku veterinarja, prevozu, potovanjih, prilagajanju novemu okolju, prihodu novega družinskega člana, ločitveni tesnobi, šoku, smrti, travmi, zlorabi, agresiji in drugih stanjih.

Bach RESCUE PETS mešanica vsebuje 5 cvetnih esenc:

  • Češnjelika sliva (Cherry plum), št. 6 – Za trenutke, ko žival izgublja samokontrolo ali je pod velikim pritiskom zaradi potlačenega strahu, ki se izraža skozi agresijo.
  • Betlehemska zvezda ali Majnik (Star of Bethlehem), št. 29 – Za živali, ki trenutno doživljajo ali pa so v preteklosti doživele šok, travmo ali kakršnokoli zlorabo.
  • Nedotika (Impatients), št. 18 – Kadar žival izraža nepotrpežljivost, nervozo, razdražljivost, napetost in ima pretirane odzive.
  • Sončece ali Popon (Rock rose), št. 26 – Za primer paničnosti in zelo močnega strahu. Žival lahko to izraža z drhtenjem, skrivanjem ali bežanjem.
  • Srobot (Clematis), št. 9 – Za stanje otopelosti in odmaknjenosti, kadar žival ne sodeluje, se ne zmeni za okolico, sanja ali veliko spi.

Dodatne prednosti in uporaba

Dodatne prednosti originalnih Bachovih esenc so, da vsebujejo le naravne sestavine, so brez neželenih učinkov in jih ni mogoče predozirati.
Lahko se uporabljajo skupaj z zdravili in kakršnimikoli drugimi terapijami, saj nimajo kontraindikacij. Delujejo nežno, umirjajo brez povzročanja apatije ali omotičnosti, ter ne povzročajo alergij. Primerne so za vse vrste, pasme, starosti in teže hišnih ljubljenčkov – od psov, mačk, zajcev, ptičev, vse do kuščarjev in konjev.

Odmerjanje Bach RESCUE PETS je preprosto: 4 kapljice ob vsaki pojavnosti težave, dnevni odmerek pa je odvisen od ravni stresa. Kapljice lahko zmešate v pitno vodo, hrano ali kanete na priboljšek. Če žival dopušča, pa tudi neposredno v ali na gobček, ali pa na tačke.

Bach RESCUE PETS je zanesljiva "rešilna" mešanica za pomoč hišnim ljubljenčkom, ko je njihovo življenje prezahteven čustveni izziv. Naj bodo naši ljubljenčki vedno obdani z ljubeznijo in podporo, ki jo potrebujejo, da bi lahko živeli srečno in uravnovešeno življenje.

Prispevek je pripravilo podjetje InnoPharma d.o.o.