19. 6. 2024

Pastile XyliMelts: naravna in učinkovita rešitev za suha usta.

Pastile XyliMelts: naravna in učinkovita rešitev za suha usta. - Slika 1

Suha usta so lahko neprijetna in moteča težava, ki vpliva na zdravje in kakovost življenja. Če iščete naravno, učinkovito in dolgotrajno rešitev, so pastile XyliMelts idealne za vas. Te diskretne lepljive pastile so zasnovane za boj proti simptomom suhih ust, ne glede na to, kje ste in kaj počnete.

Zakaj so pastile XyliMelts najboljša rešitev za suha usta

Dosedanje rešitve za blaženje simptomov suhih ust so zaradi kratkega časa delovanja in neprimernosti za uporabo med spanjem precej neučinkovite. Pastile XyliMelts so majhne lepljive pastile, ki vsebujejo ksilitol – naravno sladilo, ki naravno spodbuja sproščanje sline, in to dlje kot katera koli druga rešitev. So enostavne za uporabo: lepljivo pastilo s temno stranjo preprosto prilepite na dlesen nad zgornje ali spodnje kočnike, kjer se bo počasi raztapljala in zagotavljala dolgotrajno vlaženje ustne votline.

Prednosti pastil XyliMelts za suha usta

  1. Dolgotrajno vlaženje.* Pastile XyliMelts zagotavljajo dolgotrajno vlaženje ustne votline, kar pomaga zmanjšati neprijeten občutek suhih ust in izboljšuje splošno ustno zdravje. Pastila se s sistemom počasnega sproščanja postopoma raztaplja, kar omogoča neprekinjeno vlaženje ves dan in vso noč.
  2. Naravna sestava. Pastile XyliMelts vsebujejo ksilitol, naravno sladilo rastlinskega izvora. Ksilitol spodbuja nastajanje sline, kar zvišuje pH v ustih. Takšno okolje je neugodno za razrast bakterij, ščiti zobe pred kariesom in zmanjšuje zadah.
  3. Diskretna in enostavna namestitev. Pastile XyliMelts so majhne in diskretne, kar pomeni, da jih lahko uporabljate kjer koli in kadar koli, tudi med spanjem. Enostavno jih prilepite na dlesen in pozabite nanje, saj ne motijo govora ali prehranjevanja.
  4. Varno za dnevno in nočno uporabo. Pastile XyliMelts so varne za vsakodnevno uporabo, tudi med spanjem. Ne vsebujejo škodljivih ali umetnih dodatkov, zato so primerne za vse, ki iščejo naravno rešitev za suha usta.

Navodilo za pravilno namestitev pastile XyliMelts:

Komu so namenjene pastile XyliMelts za suha usta

Pastile XyliMelts so idealne za vse, ki trpijo zaradi suhih ust iz različnih vzrokov, kot so stranski učinki zdravil, zdravljenje z obsevanjem ali kemoterapijo, Sjögrenov sindrom, staranje ali druge zdravstvene težave. Še posebej koristne so za vse, ki potrebujejo dolgotrajno in diskretno rešitev, ki ne moti njihovega vsakdanjega življenja.

Dolgotrajno učinkovita rešitev, ki zares izboljša kakovost življenja

V praksi se je kot najboljši način lajšanja težav s suhimi usti pokazalo spodbujanje naravne tvorbe sline, saj je ta najbolj naravno vlažilno sredstvo in s svojimi mnogimi drugimi učinki tudi odlična zaščita za ustno votlino. Zato je rešitev z dolgotrajno spodbujenim izločanjem sline najboljša rešitev, ki izboljša kakovost življenja podnevi in omogoči miren nočni spanec brez nadležnega zbujanja.

Članek sta pripravila:

Pika Vene Lipar, univ. dipl. prof. bio. in ped.
Jure Ferlež, univ. dipl. kem.
VIVIT Pharma, d. o. o.

Viri:
https://www.nidcr.nih.gov/health-info/dry-mouth
https://www.frontdent.hu/frontend-files/uploads/files/burgess_lee_xylimelts_dry_mouth_study_10_31_11.pdf